Wat is Amaidhi?

Amaidhi is een woord uit het Tamil, de taal die wordt gesproken in het zuidoosten van India. Het betekent 'licht' of 'vrede'.

 

De stichting

Stichting Amaidhi bestaat uit een groep Indiagangers die sinds 1997 kleinschalige ontwikkelingsprojecten steunt in en rond de Zuid-Indiase stad Chennai (Madras) en in Kamalapuram en PT Parru in Andhra Pradesh. Het gaat om initiatieven die onze bestuursleden persoonlijk hebben leren kennen en waarmee zij een langjarige, duurzame relatie hebben opgebouwd. Stichting Amaidhi spreekt dan ook van haar Indiase partners. De band met onze partners is duurzaam maar de projectsteun is in principe eindig. Een aantal projecten is dan ook (financieel) afgerond. Stichting Amaidhi zorgt voor fondsenwerving en begeleidt haar Indiase partners bij de verantwoording van de gesteunde projecten.

 

Werkwijze
    • Amaidhi steunt kleinschalige projecten
    • Amaidhi geeft geld voor lokale intiatieven in India
    • Amaidhi kent geen overheadkosten: het werk wordt verricht door vrijwilligers die administratie- en reiskosten uit eigen beurs betalen
    • Amaidhi houdt zijn donateurs op de hoogte van het verloop van projecten via een regelmatig verschijnende nieuwsbrief.
    • Amaidhi investeert in structurele hulp op het gebied van armoedebestrijding, gezondheidszorg en onderwijs.

 

Geschiedenis

Stichting Amaidhi is voortgekomen uit twee privé-initiatieven. Dilia Hunsche heeft in 1995/1996 een half jaar als vrijwilliger gewerkt in het St. Thomas Hospital in Chennai, een armenziekenhuis. Bij die gelegeheid stuurde zij ook een container met hulpgoederen naar dit ziekenhuis. In Chennai ontmoette zij Kees Hoovers en Janine van Rennes die tijdens hun reis door Zuid-India in contact waren gekomen met het opvanghuis voor vrouwen met aids van Zonta in Chennai. Samen met de partner van Dilia, Peter Deurloo, besloten zij terug in Nederland door te blijven gaan met het steunen van deze initiatieven.
In 1997 richtte het viertal de Stichting Amaidhi op. St. Thomas Hospital en Zonta waren de eerste projecten die de stichting steunde. In de navolgende jaren volgden nog diverse andere projecten. Dilia Hunsche en Peter Deurloo zijn nu nog steeds lid van het stichtingsbestuur van Amaidhi.

De statuten vindt u door op onderstaande link te klikken.

Statuten Stichting Amaidhi

st_joseph10
websitemeiskes
zwaaien
website.tassenuitdeling
websitesip