Nieuws

Hulp in Covidcrisis St. Thomas Hospital

De tweede golf in de coronapandemie overspoelt momenteel India. De regering die zich eerst nog op de borst klopte Corona te hebben bedwongen is totaal niet tegen de crisis opgewassen. Ook het St. Thomas Hospital dat wij al jaren steunen, ligt vol met Covidpatiënten. Er is gebrek aan alles. Lees hier hoe u kunt helpen!

Adopteer een studente verpleegkunde!

Op de school voor verpleegkundigen van St. Thomas Hospital zijn in 2020 twaalf meisjes begonnen aan hun studie. Door de Covidcrisis kunnen ze hun opleiding echter niet meer financieren. Vandaar dat we proberen sponsors te vinden die de driejarige opleiding van een meisje willen financieren. Lees hier hoe u kunt helpen!

Verkoop van diverse spullen

Onderaan deze sitepagina kunt u 4 documenten vinden die foto's tonen van spullen die Stichting Amaidhi wil verkopen (klik dubbel op de links). Het gaat om tassen, schilderijen en pentekeningen en van alles en nog wat. U kunt zelf een prijs bepalen en ons mailen via info@amaidhi.nl of ons bellen via 024 3773520. De opbrengst was aanvankelijk bestemd voor het regenwateropvangproject van St. Thomas Hospital. Hiervoor is echter al het geld bijeen gezameld en overgemaakt in 2020. De constructie is gaande. De opbrengst wordt nu aan andere Amaidhi projecten besteed.
lees verder...

Prachtexpositie over Noori

De Rotterdamse fotografe Malou van den Berg trok in 2019 naar India en bezocht daar het kinderhuis van Noori Saleem. In dit SIP Memorial Home verblijven kinderen met hiv/aids en kinderen wier ouders door de ziekte zijn getroffen. Malou legde vooral vast hoeveel plezier Noori en de kinderen beleven, ondanks hun penibele situatie. Noori is een transgender en moet ook zelf vechten om geaccepteerd...
lees verder...

Corona-actie voor St. Thomas Hospital succesvol

Stichting Amaidhi heeft, samen met Wilde Ganzen, succesvol actie gevoerd om het St. Thomas Hospital te steunen tijdens de coronacrisis.
Hierbij willen we jullie hartelijk danken voor alle bijdragen aan het Corona Project van armenziekenhuis St. Thomas Hospital! 11.969,- is...
lees verder...

Schilderijtjes en Stadsklooster Mariken voor Karunalaya

We zijn blij met de geweldige respons op de adventsactie in stadsklooster Mariken (voorheen de Boskapel) en de aankoop van schilderijen van Theo Thier. Deze beide acties waren ten bate van 600 schooltassen voor zwerfkinderen, onze jaarlijkse project samen met straatkinderenopvang Karunalaya.
Voor dit doel wordt er ook in de de parochie Johannes XXIII actie...
lees verder...

Kerstmis in PT Parru

Op de Don Bosco School in PT Parru is in 2019 een heel gezellig kerstfeest gevierd door de meisjes die we daar steunen met Engelstalig onderwijs. Ze hebben er een mooi filmpje van gemaakt: https://youtu.be/_xFWArMZhSE
Uiteraard blijven we dit project ook in 2020 steunen. Sponsorouders in Nederland geven de meisjes een beurs en daarmee zicht...
lees verder...

Clowns zonder grenzen

Op 9 en 10 december 2019, hebben de Clowns without Borders uit Duitsland opgetreden voor de kinderen van Karunalaya en SIP Memorial Home in Chennai.
De clownsorganisatie zocht contact met onze stichting en wij brachten haar in contact met straatkinderenproject Karunalaya (waar ze ook in de nabije vissershaven Kasimedu optraden). Ook gingen ze op bezoek bij de kinderen...
lees verder...

Renovatie en schoolmaterialen Don Bosco School

Stichting Amaidhi steunt sinds 2008 een sponsorproject voor arme meisjes aan de Don Bosco School in PT Parru. Deze school is hoognodig aan een renovatie toe en ook nieuwe schoolboeken zijn meer dan welkom. Voor deze kosten heeft de congregatie van de Franciscan Sisters of St Joseph geen geld.
Wilde Ganzen heeft daarop besloten dit project te steunen met een 50 % meerwaarde premie....
lees verder...

Team Karunalaya wint Cricket Cup

Het team van straatkinderenproject Karunalaya heeft de cricket world cup voor straatkinderen gewonnen. Op Lord's in Londen versloegen ze Engeland in de finale!
We zijn natuurlijk apetrots op deze kanjers van jongens en meiden!
Congratulations to India South - the Winner of the #SCCWC2019 !!
The last few days of the tournament have been phenomenal and this final day at Lord’...
lees verder...

Geweldige opbrengst Paascollecte Johannes XXIII

Wat een geweldig resultaat: de Paascollectie in de parochie Johannes XXIII in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen heeft maar liefst 1110 euro opgebracht. Pastoor Ruud Roefs bood aan de actie voor aanschaf van schooltassen voor straatkinderen te ondersteunen en met succes!
Straatkinderenproject Karunalaya laat 600 schoolrugzakken maken en vult ze met pennen, schriften en ander...
lees verder...

Schaken voor Schooltassen

Zaterdag 13 april was er weer een jeugdschaaktoernooi in Millingen. Al jaren gaat per deelnemer 1 euro naar de actie 'schooltassen voor zwerfkinderen' van Amaidhi en Karunalaya. Topactie!
Opbrengst dit keer 58 euro. Wilde Ganzen legt er voor iedere euro 50 cent bij. Ook een topactie!
lees verder...

Vraag en Aanbod helpt straatkinderen

Opnieuw kregen we een geweldige bijdrage voor schooltassen zwerfkinderen Karunalaya van Vraag en Aanbod kringlooopwinkel in Wijchen. 750 euro voor schooltassen met leermiddelen!
Wilde Ganzen steunt deze actie met een premie van 50% op het actieresultaat. Vraag en Aanbod bedankt en gefeliciteerd met het nieuwe gebouw! Wie in de buurt woont, moet er eens gaan kijken. Het is zeer de moeite...
lees verder...

Enthousiasme over straatkinderenproject in Leurviering

Zondagavond 24 februari was er een geweldige Leurviering ten bate van ons straatkinderenproject Karunalaya. Een hoop enthousiasme in ontvangst genomen plus 260 euro. Waar Wilde Ganzen nog eens 130 euro bij legt. Super. Voor schooltassen van zwerfkinderen.
Bestuursleden Peter en Dilia vertelden verhalen en lieten beelden zien van het leven van arme en zwervende kinderen in Chennai. Ook...
lees verder...

Gloed was goed

Rudi Korthuis en Gerard Veltrop gaven donderdag 31 januari 2019 een benefietconcert voor de Don Bosco School in PT Parru. Het was een prachtavond met poëtische liederen op de Dag van de Poëzie.
Luister mee: https://youtu.be/hqSRkbOmri8
lees verder...

Gloed à Deux in concert

Gloed à Deux geeft een benefietconcert voor de Don Bosco School op 31 januari 2019. Prachtige, poëtische liederen. Om warm van te worden. In de kapel van Joachim en Anna. Uiteraard vertellen wij van Amaidhi iets over het project.
Gloed is intieme, vertederende en soms grappige kleinkunst. Met gedichten op muziek, precies passend bij de Dag van de Poëzie. Zet 31 januari dus in je...
lees verder...

Worldcup street children

Journaliste Jo Griffin was bij de world cup voor straatkinderen in Moskou en schreef er een verhaal over. Een Nederlandse documentairemaker maakte een film die binnenkort wordt uitgezonden op NPO. Als we meer weten, maken we het bekend.
Een team van Karunalaya is naar Moskou gegaan om deel te nemen aan de internationale ...
lees verder...

Mooie gebaren van winkeliers

Op weg naar India snuffelen we her en der naar cadeautjes voor onze vrienden daar.
En dan gebeuren er soms mooie dingen. Zo gaf Sjaak van de Outlet Heumen ons een fikse korting en een aatal gratis presentjes. Sparklies in Winkelcentrum Dukenburg gaf eveneens spontaan een flinke korting. Zo gaan we straks met een koffer vol cadeaus naar India.
Bedankt voor deze mooie sponsoring!...
lees verder...

Vormelingen en fondsen steunen schooltassenactie weer

Zaterdag 14 april 2018 deed een aantal kinderen uit Beuningen, Weurt, Winssen en Ewijk het vormsel in de Corneliuskerk. Het werd een mooie viering, daar in Beuningen.
Vormelingen van harte gefeliciteerd! En bedankt voor het geld dat jullie inzamelden voor de straatkinderen van Karunalaya. Voor de lezers die Karunalaya niet kennen: dit is...
lees verder...

Karunalaya strijdt in en buiten het veld

Karunalaya, het opvangcentrum voor straatkinderen en werkende kinderen in Chennai, strijd op het sportveld en in de straat tegen het vertrappen van de rechten van (straat)kinderen.
Binnenkort gaat een team van Karunalaya naar Moskou om deel te nemen aan de internationale...
lees verder...

Zalig Pasen uit India

Paasgroeten uit Patchala Thadi Parru van de kinderen van de Don Bosco School! De tekeningen zijn van Swathi Thaliathoti, Mounika Nalluri, K. Sangeetha, Vineela Janga en Sharoon Aramandla.
Greetings from Sr. Sagaya Rani, D.Rajesh & Children of Assisi Home for Girls. We wish you Happy Easter may the risen Christ will bless your family members, Board Members, Benefactors and who are...
lees verder...

Sangeetha in de prijzen

Our young leader and street champion Sangeetha received Young Achiever Award presented by Raindropss Women Achievers Award 2018 on 10th March 2018. Her powerful expression and her genuine heart is what makes her special. We are humbled by her gesture and grateful acknowledgement. That makes us dedicate even more despite the odds we face.
Sangeetha received an award in sports,...
lees verder...

Van rommel naar schoolspullen

Stichting Vraag en Aanbod steunt Amaidhi nu al jaren. Zij zamelen tweedehandsspullen in en verkopen die in hun winkels in Wijchen. Amaidhi heeft ook in 2018 weer een bijdrage van 500 euro gekregen voor de aanschaf van schooltassen met leermiddelen in Chennai. Op 17 maart werd de cheque uitgereikt in Theater 't Mozaïek in Wijchen.
De tassen gaan naar straatkinderen, kinderen die met hun...
lees verder...

Beuningse vormelingen in actie!

De Beuningse vormelingen verzameld die actie voeren voor Karunalaya Chennai. Bikkels zijn het!
Zaterdagavond kwamen ze samen in de Corneliuskerk in Beuningen, ook kinderen uit Weurt, Winssen en Ewijk.
Ze kregen afgelopen dinsdag een workshop van Amaidhi. En ze hebben tekeningen gemaakt voor de straatkinderen. Die nemen we in april mee naar Chennai.
lees verder...

Tekeningen binnen? Tijd voor workshop

Er zijn weer tekeningen van straatkinderen gearriveerd. Dat betekent dat er een vormsel-workshop voor de deur staat.
Al voor het 18e jaar voeren kinderen die in Beuningen het vormsel doen actie voor hun leeftijdgenoten in Chennai. En al 18 jaar maken ze tekeningen voor elkaar. Dit is een greep uit de Indiase inzendingen. Mooi toch?!
lees verder...

Vrolijke beelden uit PT Parru

De meisjes en jongens van de Don Bosco School in PT Parru hebben flink gedansd en hun internetleraar heeft er filmpjes van gemaakt. Amaidhi steunt nu al 8 jaar via Nederlandse sponsors meisjes uit straatarme gezinnen in het district Guntur (Andhra Pradesh). Ze krijgen een beurs van een Nederlandse sponsor waardoor ze Engelstalig onderwijs kunnen volgen.
lees verder...

Nieuwsbrief 2017

De Nieuwsbrief 2017 is uit!
En hij gaat vergezeld van een hartelijk dankjewel voor jullie aller steun!
Moge 2018 een jaar worden van minder haat, grofheid en onverschilligheid. Moge verdraagzaamheid, medemenselijkheid en liefde jullie leven bepalen.
Wij doen op onze kleine manier ons best om ook 2018 weer een heel klein beetje beter te maken voor de mensen onderaan de ladder in India.
We wensen jullie een goede kerst en een veilige jaarwisseling!
Dilia, Peter, Nathalie, Corrie, Jan, Juus en Ine, Stichting Amaidhi

Nederlandse kids schaken voor Indiase kids

In Millingen gebeurde het opnieuw, zaterdag 16 december: kinderen die niet alleen schaakten om te winnen, maar ook voor het goede doel.
Het Tinnen Roos Toernooi vond plaats in De Duffelt. Van het inschrijfgeld van ieder kind gaat 1 euro naar Amaidhi. Ook ging er geld in een collectebus. In de bus kwam 70 euro terecht en de zestig inschrijvers leverden 60 euro op. Samen dus een opbrengst...
lees verder...

Amaidhi in de prijzen bij Books 4 Life

Books 4 Life Nijmegen is een boekwinkel die tweedehands boeken verkoopt voor het goede doel.
Deze organisatie had Amaidhi samen met twee andere projecten genomineerd voor een bijdrage. Door een geweldige presentatie van onze bestuursleden Cprrie en Jan Vincent werd het kindertehuis met de hoofdprijs belpond.
Amaidhi deed zoals gezegd mee met het project...
lees verder...

Steun voor tassenactie

De stichting Van Leek en de Hazewinkel Foundation hebben met grote bedragen de aanschaf van 500 schooltassen voor Karunalya gesponsord. De tassen zijn uitgedeeld voor het schooljaar 2017/2018.
Ieder schooljaar worden er 500 schooltassen gedoneerd aan kinderen van het opvangcentrum, kinderen van dakloze stoepbewoners en visserskinderen uit de buurt.
lees verder...

Kinop Foundation steunt Don Bosco School

De Kinop Foundation van de Nijmeegse kinderopvangorganisatie Kinop heeft 1.500 euro geschonken voor het beurzenproject op de Don Bosco School in PT Parru.
Dat geld gebruikt Amaidhi voor de vorming van een fonds om tekorten vanwege inflatie en onverwachte kosten te dekken. Wij steunen de opleiding van tientallen meisjes op deze Engelstalige school. Dat gebeurt via sponsoring door scholen...
lees verder...

Een Tas voor een Tas groot succes!

De actie Een Tas voor een Tas van de vormselwerkgroep in Beuningen is een groot succes geworden. Met de verkoop van tassen op de Lentefeesten in Beuningen en de Koningsdagmarkt in Nijmegen is 700 euro bijeengebracht. Ook de stichting Van Leek en de Hazewinkel Foundation hebben met grote bedragen de aanschaf van 500 schooltassen voor Karunalya gesponsord.
lees verder...

Bijdrage voor Karunalaya uit Corneliuskerk

De kerkbezoekers van de Corneliuskerk in Beuningen hebben in het weekend van 25 en 26 maart 473 euro bijeengebracht voor het straatkinderenproject Karunalaya. Dit bedrag wordt gebruikt voor de aanschaf van schoolrugzakken in 2017. Die rugzakken met boeken, pennen en schriften, worden uitgedeeld aan de straatkinderen die in het opvanghuis van Karuanalaya leven, de kinderen die met hun ouders...
lees verder...

Cycloon treft onze projecten

Drie van onze projecten zijn getroffen door een cycloon. Met name het St. Thomas Hospital in Chennai is zwaar getroffen. Ook straatkinderenopvang Karunalaya heeft de nodige schade. Daarom zijn we een hulpactie gestart.
Doneren kan via NL76 RABO 0167 9446 81 Stichting Amaidhi in Nijmegen ovv Cycloon.Op 14 januari kregen we een email van Fran Ferguson, een vriendin uit New York...
lees verder...

Kusje d'r op voor sr. Leo Josephine

Goed nieuws voor St. Joseph's Hospital, de kliniek op het platteland van Andhra Pradesh die wij steunen. Amaidhi is door Zending Werelddiaconaat en Ontwikkelingshulp (ZWO) gekozen als goede doel voor 2016. ZWO geeft ons 12.500 euro voor het beter toerusten van de ziekenhuiskamer voor bevallingen: een nieuw verloskundig bed, lamp, echo en andere verloskundige materialen. Het geld wordt tevens...
lees verder...

Kinop Foundation helpt 'onze meiden'

De Nijmeegse Kinop Foundation ondersteunt de meisjes van de Don Bosco School in PT Parru in hun opleiding. Ze heeft 3.000 euro aan Amaidhi gedoneerd. Daarmee hebben we een fonds gevormd waarmee financiële tegenvallers in dit beurzenproject worden opgevangen. 52 meisjes...
lees verder...

Wilde Ganzen steunt wederopbouw

Wilde Ganzen steunt samen met Amaidhi de wederopbouw in het Noorden van Chennai na de watersnood van afgelopen december 2015. Toen kwam de hele stad onder water te staan. Gevolg: vele doden, gewonden, daklozen en mensen die hun middelen van bestaan kwijtraakten. Ook het gebouw van Karunalaya, waar straatkinderen worden opgevangen, raakte beschadigd.
Voor reparatie van deze...
lees verder...

Karunalya goes to Rio!

De straatmeisjes en -jongens van Karunalaya zijn naar de olympische spelen voor straatkinderen in Rio geweest. Een geweldige ervaring, waarbij ze ook prijzen in de wacht wisten te slepen. Ze haalden een gouden, een zilveren en twee bronzen medailles. Maar het belangrijkste is natuurlijk de unieke kans om buiten India te komen en te laten zien dat straatkinderen ertoe doen. Het motto: I am...
lees verder...

Vraag en Aanbod helpt schoolkinderen

Op zaterdag 27 februari 2016 heeft Amaidhi een cheque van 1000 euro in ontvangst genomen van kringloopwinkel Vraag en Aanbod in het Mozaïektheater in Wijchen. En we hebben een een praatje mogen houden over het schoolrugzakjesproject dat we nu al 16 jaar draaien samen met straatkinderenproject Karunalaya. Rugzakjes met schriften, boeken en pennen die kinderen stimuleren om naar school te...
lees verder...

Vraag en Aanbod steunt Karunalaya

De Wijchense kringloopwinkel Vraag en Aanbod heeft 1.000 euro gedoneerd voor het 'schooltassenproject' van Karunalaya.Echt een geweldige steun in de rug! Ook de afgelopen twee jaar steunde Vraag en Aanbod dit project al. Toen twee keer met een gift van 500 euro.
Karunalaya vangt straatkinderen op en stuurt ze naar...
lees verder...

Vraag en Aanbod geeft 500 euro

Zaterdag 29 maart kregen we van kringloopwinkel Vraag en Aanbod in Wijchen 500 euro voor de aanschaf van 400 schooltassen met pennen, schriften en boeken voor kinderen in India. Het gaat om het project dat we dit jaar alweer voor de 15-de keer op touw zetten. De tassen gaan naar straatkinderen en kinderen uit de sloppenwijken in Chennai. Het wordt uitgevoerd door Karunalaya (zie bij projecten...
lees verder...

 

foto_1_4
foto_2_3
foto_2_0
overzichtptp_0
a_karunalanb
a_boys
a_ralph
coriejan