Vormelingen en fondsen steunen schooltassenactie weer

Zaterdag 14 april 2018 deed een aantal kinderen uit Beuningen, Weurt, Winssen en Ewijk het vormsel in de Corneliuskerk. Het werd een mooie viering, daar in Beuningen.

Vormelingen van harte gefeliciteerd! En bedankt voor het geld dat jullie inzamelden voor de straatkinderen van Karunalaya. Voor de lezers die Karunalaya niet kennen: dit is een opvangcentrum voor straatkinderen en ook een wijkcentrum dat opkomt voor de belangen van daklozen, vrouwen en arme vissersfamilies.

Beste vormelingen, jullie haalden 553 euro op; de opbrengst van de collectes en de Vastenactie kwam daar nog bij. In totaal werd het bedrag dat via de Corneliuskerk van de Johannes xxii Parochie werd ingezameld 1363,45 euro. De familie Ubbink heeft tijdens een uitvaart nog eens 607 euro ingezameld eveneens voor dit doel.

Tijdens ons projectbezoek hebben we met de tekeningen die de vormelingen maakten ook de kids in India blij gemaakt. Top! Iedere twee jaar rond het vormsel is er een actie waarbij kinderen uit beide landen tekeningen voor elkaar maken.

Het was al de 18de keer dat kinderen uit Beuningen en omgeving dit projecht steunen. dit geld gaat naar schooltassen met schoolspullen. Die zorgen ervoor dat kinderen naar school gaan.

Er waren nog fondsen die dit doel steunden. Amaidhi is erg blij met de bijdragen van twee fondsen voor de schooltassen. Voor het schooljaar 2017-2018 doneerden Hazewinkel Foundation 1500 euro en Stichting Van Leek 2352 euro. Stichting van Leek maakte zelfs een uitzondering door voor het huidige schooljaar nogmaals geld te geven en wel 1551 euro.

Stichting Vraag en Aanbod steunt Amaidhi nu al jaren. Zij zamelen tweedehandsspullen in en verkopen die in hun winkels in Wijchen. Amaidhi heeft ook in 2018 weer een bijdrage van 500 euro gekregen voor de aanschaf van schooltassen met leermiddelen in Chennai. Op 17 maart werd de cheque uitgereikt in Theater 't Mozaïek in Wijchen. Geweldig dat Vraag en Aanbod, mede dankzij de inbrengers van goederen en de kopers, dit kan doen.

De tassen gaan naar 500 straatkinderen, kinderen die met hun ouders langs de weg wonen in hutjes op de stoep (pavement dwellers) en kinderen uit de arme visserswijk rond het opvangproject Karunalaya.

Schrifften , pennen en boeken en naargelang de klas ook bijv. een geodriehoek en passer, zijn de materialen die elk kind in zijn of haar schooltas ontvangt. Elke schooltas met inhoud kost omgerekend 9,78 euro.

Door de bijdrage van Wilde Ganzen van 1735 euro kon dit jaar ook het trappenhuis van 3 verdiepingen van Karunalaya geschilderd worden. Amaidhi is Wilde Ganzen erg dankbaar. Dit fonds steunt nu al 21 jaar allerlei projecten van Karunalaya zoals de schooltassenacties, wederopbouw na de tsunami en na overstromingen in Chennai en de shop in aanbouw voor straatjongeren van Karunalaya.

 

photo4
mis2018
deze_actie_wordt_ondersteund_door_wilde_ganzen_banner_met_nieuw_logo
karunalayasite1
photo5