Schilderijtjes en Stadsklooster Mariken voor Karunalaya

We zijn blij met de geweldige respons op de adventsactie in stadsklooster Mariken (voorheen de Boskapel) en de aankoop van schilderijen van Theo Thier. Deze beide acties waren ten bate van 600 schooltassen voor zwerfkinderen, onze jaarlijkse project samen met straatkinderenopvang Karunalaya.

Voor dit doel wordt er ook in de de parochie Johannes XXIII actie gevoerd vanuit de Corneliuskerk, die nog niet is afgerond. Hierover berichten we binnenkort meer.

Collectes van Stadklooster Mariken brachten maar liefst 687,50 op. Twee bestuursleden van Amaidhi hebben hier een korte toelichting op het project gehouden. De schilderijen die we hebben verkocht, leverden 710 euro op. Aan losse giften is via de Amaidhi-rekening 320 euro binnengekomen. Alle geld dat voor deze actie binnenkomt, krijgt een premie van 50% van Wilde Ganzen. Bij iedere euro geven de Ganzen 50 cent. Dus het totale bedrag dat ingezameld is via Stadsklooster Mariken bedraagt 1717,50 euro dat vermeerderd is door Wilde Ganzen tot 2576,25 euro.

Het geld wordt besteed aan 600 schooltassen voor straatkinderen, kinderen uit de sloppen rond Karunalaya (onder andere van vissersfamilies) en kinderen die met hun ouders op straat leven, de zogeheten pavement dwellers (stoepbewoners). De rugzakken bevatten schriften, pennen en potloden en materialen als geodriehoek, passer naargelang de klas van het kind. De Indiase overheid betaalt schoolgelden en schoolboeken voor alle kinderen totdat ze 14 jaar zijn. Schooltassen met deze materialen, 2 paar schooluniformen en veelal ook schoenen zijn echter ook verplicht. De ouders van de kinderen van deze actie hebben hier geen geld voor waardoor het percentage school dropouts hoog is. Door deze actie die Karunalaya en Amaidhi sinds 2000 voeren worden arme families gestimuleerd om hun kinderen naar school te laten gaan zodat de kinderen niet kunnen werken, waardoor ze een betere opleiding krijgen met een betere baan als gevolg later.

Doordat deze actie meer oplevert vanwege de participatie van het stadsklooster Mariken (voorheen de Boskapel) dan we in eerste instantie verwachtten, kunnen we geen 600 maar 800 schoolrugzakken kopen. Plus schooluniformen voor 100 kinderen en schoenen voor 60 kinderen. Hartelijk dank!

 

wilde_ganzen_logo_2019_compact_pay-off
actieboskapel4
actieboskapel8
6f79a35a-392d-4cac-a523-cd78de3c88d2
ddd6d71c-a420-42f6-b89a-2ec10aa491a1