Extra projecten Don Bosco School

Amaidhi heeft de afgelopen jaren ook andere projecten naast het sponsorproject van de Don Bosco English Medium School gesteund.

Waterfilterinstallatie en verven van het laatste schoolgebouw

In 2021 heeft Amaidhi geworven voor een waterfilterinstallatie ('waterplant') van 500 liter voor 1905,-. De afgelopen jaren kocht de school drinkwater bij een pater die een andere school runt in de buurt. Per dag wordt er op de Don Bosco school 60 liter drinkwater verbruikt, in het klooster 30 liter en in het hostel 60 liter dus 150 liter per dag. Dit is een enorme kostenpost van 175 euro per week. Via 3 pompen werd er water opgepompt uit de grond waarmee de kinderen en personeel hun handen konden wassen. Dit was echter te modderig  en zout om te drinken. Na de zomer heeft Amaidhi hiervoor geld kunnen overmaken waardoor 480 leerlingen en hun ouders en arme dorpelingen uit de buurt nu gefilterd drinkwater drinken dat uit de bodem dagelijks wordt opgepompt.
Het tweede deel van het project bestaat uit de renovatie van het laatste schoolgebouw, het new block. Dit bestaat uit 24 lokalen.  Ons budget liet het niet toe in het grote renovatieproject van 2019-2021 (zie hieronder) om ook deze ruimtes op te knappen. Het fonds Willem Meindert de Hoop Stichting gaf tot onze grote vreugde een bijdrage van 1135,- voor het schilderen van de binnenkant, Amaidhi heeft voor 994,- het verven van de buitenkant voor haar rekening genomen. We zijn de Willem Meindert de Hoop Stichting erg dankbaar hiervoor!  (Dit fonds kwam ons ook al te hulp in 2016 toen het een grote donatie gaf aan de schoolrugzakken van onze projectpartner Karunalaya.)
Aan het project waterfilterinstallatie en renovatie van het laatste schoolgebouw droeg Amaidhi 2862,- bij.

Covid hulp

Eind 2021 gaf een gulle donateur aan de school te willen steunen met een 8-jarige donatie van 300,- per jaar voor de kinderen die opgevangen worden in het hostel van de school. Dit zijn er nu 40. Door de lockdowns hebben arme ouders steeds meer moeite om hun gezin te voeden. sr. Krupa neemt deze kinderen daarom op in het hostel. Behalve de 22 kinderen van het Amaidhi sponsorproject (zie de andere webpagina van Don Bosco school) zijn dit dus ook andere arme leerlingen. Grote dank aan deze donateur! Het is voor sr Krupa sinds de pandemie ook steeds moeilijker om financieel rond te komen aangezien in 2020 en 2021 ook ouders van meer bemiddelde leerlingen nauwelijks schoolgelden hebben betaald. Vandaar dat deze gift zeer welkom en nodig is. Die wordt besteed aan rijst, groenten, fruit en vlees.
In juni 2021 is 768.- overgemaakt die aan zakken rijst voor arm personeel en arme families van leerlingen wordt besteed.  De school kreeg in 2020 790 euro waarvoor eveneens rijstpakketten werden verstrekt aan 31 arme docenten en ander personeel en aan 32 gezinnen van arme leerlingen. Door de maandenlange sluiting van de school ontving de school nauwelijks schoolgelden en heeft een aantal docenten van de onderbouw een aantal maanden noodgedwongen niet kunnen laten lesgeven. Sr Krupa was erg blij dat ze deze docenten zo'n rijstpakket kon geven bovenop de voedselverstrekking door de regering.

Renovatie en aanschaf van schoolmaterialen

In 2019 is dit project gestart dat 2 jaar in beslag zou nemen. De gangen en het schoolplein zijn van nieuwe tegels voorzien, eenentwintig ruimtes zijn geschilderd evenals de gangen, deuren van toiletten zijn gerepareerd en het computerlokaal heeft nieuwe meubels gekregen. De kranen van de watervoorziening buiten zijn hersteld, nieuwe leidingen gelegd. Een aantal harddisks en inverter werden aangeschaft voor het computerlokaal evenals nieuwe ventilatoren, verlichting en vloerbedekking. Ook is geld gegeven voor een veiligheidscamera omdat na de renovatie er een inbraakpoging werd gedaan die gelukkig mislukte. Er zijn ook schoolboeken aangeschaft: 120 boeken om te leren schrijven voor de kleuterklassen , 290 boeken over tafeltjes rekenen voor standards 1-5, 290 computerboeken voor dezelfde standards en 290 boeken over maatschappijleer, sociaal gedrag voor dezelfde standards.

De muziekgroep Gloed bestaande uit Rudi Korthuis en Gerard Veltrop gaf  hiervoor een prachtig concert in de kapel van verpleeghuis Joachim en Anna, stichting de Waalboog in Nijmegen. Er werd 331 euro bijeengebracht. Het hele project kostte 7824 euro waaraan Wilde Ganzen 2608 euro heeft bijgedragen middels een meerwaarde premie. Het Fonds Emmaus Bilthoven heeft 1000 euro gedoneerd voor de schoolboeken. Amaidhi heeft uiteindelijk het bedrag van 4216 euro via giften hieraan besteed.

In 2014 zijn er 13 computers aangeschaft waardoor leerlingen weer computerles konden krijgen. Naast de bijdrage van Stichting Paulus Mundial gaven veel donateurs gul.  Wilde Ganzen heeft een meerwaardepremie voor dit project gegeven.  Sponsors brachten het bedrag voor een tv voor de school bijeen en sportartikelen als badmintonsets en bordspelen als caroamboards. Amaidhi heeft ook een fotocamera aan de school gedoneerd zodat leerlingen leren fotograferen. Voor de schoolleiding was het mogelijk foto's van projecten te maken aangezien zo verantwoording voor bestede gelden kan worden afgelegd aan Amaidhi en meewerkende fondsen. Ook werden foto's gebruikt voor de Facebook pagina van de school. In 2018 is er geld bijeengebracht door sponsors waar 5 prikborden, speakers voor de geluidsinstallatie en een printer en ballen en badminton- en cricketsets voor zijn gekocht.

docentenensr krupa
PHOTO-2020-08-11-11-09-55
PHOTO-2020-08-11-17-53-27
d60e925e-ddfc-4b04-9c23-c5b4c8ac17af
image00024
wilde_ganzen_logo_2019_compact_pay-off
rudi_en_gerard_2_lach_junushoff
image00006
image00001
image00018