Prachtexpositie over Noori

De Rotterdamse fotografe Malou van den Berg trok in 2019 naar India en bezocht daar het kinderhuis van Noori Saleem. In dit SIP Memorial Home verblijven kinderen met hiv/aids en kinderen wier ouders door de ziekte zijn getroffen. Malou legde vooral vast hoeveel plezier Noori en de kinderen beleven, ondanks hun penibele situatie. Noori is een transgender en moet ook zelf vechten om geaccepteerd te worden. Hetzelfde geldt voor de kinderen die verschoppelingen zijn in de harde Indiase maatschappij.

Malou probeert met haar expositie geld op te halen voor de inrichting van het nieuwe gebouw voor SIP Memorial Home. Dat is gerealiseerd met steun van Amaidhi. De tentoonstelling is op 8 oktober geopend op de locatie 'Breda wandelt' aan de Houtmarkt 156 in Breda. De expositie wordt (onder voorbehoud van nieuwe coronamaatregelen) officieel geopend op 30 oktober en loopt tot 15 december. 'Breda wandelt' is open op woensdag, donderdag en vijdag van 12:00 tot 17:30 uur, Op afspraak bezoek is eventueel ook mogelijk, telefoonnummer locatie: 0625158327.

Dit is wat Malou er zelf over schrijft: 'Tijdens het reizen door Azië hebben Stijn en ik het kindertehuis van Noori bezocht in Zuid-India. Noori is transgender en runt een tehuis voor kinderen met AIDS/HIV in Chennai (Zuid-India). Dit is zo’n bijzonder verhaal, dat Stijn en ik meteen wisten dat we hier iets mee wilde doen. Noori zet zich tomeloos in voor haar kinderen en voor de rechten van transgenders in India, hier hebben wij heel veel bewondering voor. Wij hebben een dag gefotografeerd bij Noori en een fotoserie gemaakt.

Met de hulp van Stichting Amadhi is er een nieuw tehuis gebouwd wat net buiten de stad Chennai ligt. Voordat er verhuisd kan worden is er geld nodig voor de inrichting van het nieuwe tehuis, zoals meubels, computers en huisraad. Door middel van het exposeren van deze fotoserie willen wij geld inzamelen voor Noori. Alle donaties gaan volledig naar Noori en de kinderen (Stichting SIP).

Arca Printers & Supplies heeft kosteloos mooie afdrukken gemaakt van deze fotoserie en het is momenteel te bezichtigen in Breda. Je kan deze serie ook online bekijken op mijn website. Doneren kan via Stichting Amaidhi/Amaidhi Foundation Rabobank NL76 RABO 0167 9446 81, onder vermelding van 'Foto's Noori'.

Ook zijn wij hard op zoek naar bedrijven die zich aan dit project willen binden en waar we de fotoserie kunnen exposeren. Als bedrijf doneren is fiscaal volledig aftrekbaar. Verder staan we open voor samenwerkingen of nieuwe ideeën! Stuur ons gerust een bericht! En we zoeken nog expositielocaties voor na 15 december. Reageren kan via info@amaidhi.nl of info@malouvandenberg.com

Voor een greep uit de vele mooie foto's die Malou maakte klik hier

noori3
noori1
noori2
noori5
noori4