Na de Tsunami

Stichting Amaidhi heeft vanaf het moment dat de tsunami eind december 2004 Chennai trof geld ingezameld voor de leniging van de noden. Wij hebben meer dan 100.000 euro voor dit doel ontvangen. Dat is besteed aan noodhulp- en wederopbouwprojecten van Karunalaya Social Service Society onder leiding van dr. Paul Sunder Singh.

Onze actie werd gesteund door Wilde Ganzen. Zij gaf een premie van 70% op het behaalde actieresultaat.

Een eerste donatie is besteed aan noodhulp: Karunalaya kocht er slaapmatten, dekens en kookgerei voor en deelde dit uit aan de tsunamislachtoffers. Daarna heeft Karunalaya, mede met geld van Amaidhi, vissersboten met netten en een aantal verkoopkarretjes voor (vrouwelijke) straathandelaren gekocht.

In volgende deelprojecten is met geld van Amaidhi een aantal schooltjes gebouwd en enkele kleine wijkcentra waar ook huiswerkbegeleiding wordt gegeven. Ook werd er dakbedekking gekocht voor een aantal families die letterlijk op straat leefden na de tsunami. Die hebben nu onderdak gevonden in de nieuwe flats voor tsunami-getroffenen. Huisraad werd gekocht voor tsunamislachtoffers wiens bezittingen verloren gingen tijdens een cycloon die hun noodonderkomens blankzette.

Tot slot betaalde Amaidhi, samen met Rotary Achterhoek, de bouw van twee extra verdiepingen op het opvangcentrum van Karunalaya. Eén verdieping is ingericht als productieruimte voor kleinschalige bedrijfjes van vrouwen uit de tsunamigemeenschap. De andere wordt gebruikt als onderwijsruimte, onder meer voor de vrouwengroepen die tijdens de tsunami-wederopbouw zijn gevormd.

 

Tsunamislachtoffers voor de vierde keer gemangeld

Paul Sunder Singh berichtte ons op 9 oktober 2007 dat de tsunamislachtoffers die nog steeds in noodgebouwen woonden, opnieuw een ramp moesten doorstaan. Ze maakten na het trauma van de tsunami al twee keer een andere verschrikking mee. Eerst ging het tijdelijke kamp van strooien hutten waarin ze woonden in vlammen op. Later kwamen hun noodgebouwen totaal blank te staan waarbij ze in beide gevallen zo'n beetje alles verloren wat ze weer bijeen hadden gescharreld. Daarna maakte de stadsregering uit wraak over het opeisen van hun rechten door de tsunamislachtoffers de noodgebouwen met de grond gelijk.

 

Aan dokter, zuster Rexline van St. Thomashospital heeft Amaidhi 2.000 euro gedoneerd voor noodhulp vlak na de tsunami. Dit geld is afkomstig van eerdere donaties. Geld van de actie 'noodhulp vloedgolf' is hier dus niet aan besteed.

 

Hieronder vindt u het eindrapport over de tsunamihulp.
Tsunamirapport Karunalaya

 

 

tsunami_koken_website
tsunami_inderij_website
Noodhulp
tsunami_noodhulp_website
tsnumieducation_website
tsunamiedution2_website
tsunamiamaidhiboot_website
tsunami_watersnood_website
tsunami_vernielenshelters_website
tsunamievuurzee_website
tsunami_flats_website