Chennai Tailoring Team

In de sloppenwijk Kalyanapuram in het noorden van Chennai (Madras) is met hulp van Stichting Amaidhi de kleermakersopleiding Chennai Tailoring Team opgezet. Vrouwen en meisjes uit de sloppenwijk krijgen gedurende een jaar les en ontvangen daarna een officieel erkend diploma. Daarmee kunnen ze zelfstandig hun beroep als kleermaakster uitoefenen of gaan werken in een naaiatelier.

De stichting gaf tot eind 2006 ieder jaar geld voor de exploitatie van het Chennai Tailoring Team. Dan gaat het om de aanschaf van machines en meubilair, het salaris van de naailerares, onderhoud van machines en bewustwordingsbijeenkomsten. Doel van het project is om vrouwen (economisch) zelfstandig te maken. In 2006 werd het project financieel afgesloten met de vorming van een investeringsfonds voor het kleine atelier dat uit het project is voortgekomen. Uit dat fonds kunnen ook vrouwen een lening ontvangen om zelf een naaimachine te kopen. Daarnaast worden er opleidingen van betaald.

Tijdens de jaren dat Amaidhi het project ondersteunde (van 2000 tot en met 2006) zijn in totaal vierhonderd vrouwen opgeleid tot kleermaakster. Het project staat inmiddels op eigen benen.

 

Brother Sigamani Animation Centre
Het wijkcentrum waar het Chennai Tailoring Team onderdak heeft gevonden heet Brother Sigamani Animation Centre (BSAC).
BSAC is een zelfhulporganisatie van bewoners van de sloppenwijk Kalyanapuram in Chennai (Madras). Zij behoren tot de dalits, of kastelozen, de verschoppelingen van de Indiase maatschappij. BSAC probeert via diverse projecten het leven voor de sloppenbewoners te verbeteren.

Naast het kleermakersproject dat Amaidhi ondersteunde, gaat het om:

Drop-out schools: kinderen die niet meer naar de lagere school gaan of kinderarbeid verrichten, krijgen hier niet-regulier onderwijs. Ze worden gemotiveerd om weer naar een reguliere school te gaan.
Book fairies ('boeken-fee├źn'): BSAC heeft een bibliotheek met eenvoudige schoolboekjes waar kinderen uit de wijk exemplaren uit kunnen lenen.
Computertraining: Jongens en meisjes leren te werken met computerprogramma's als Windows, Word en Excel.
Cursussen op het gebied van burgerrechten en emancipatie
Sportactiviteiten en scouting.

tt_site3
tt_site4
tt_site6
tt_site2
tt_site7
tt-site8