Actie: een tas voor een tas

Heeft u een tas over voor een tas? De Vormselwerkgroep Beuningen houdt deze winter de actie: Een tas voor een tas. Daarom is ze op zoek naar leuke handtassen en/of rugzakken die mensen over hebben en willen doneren. Ze gaan deze winter de tassen opknappen en bewerken om ze in het voorjaar te kunnen verkopen.

Doordat er steeds minder kinderen in Beuningen zijn, zijn er ook minder vormelingen. Daardoor hebben het afgelopen jaar naast de kinderen van groep 8 ook de kinderen van groep 7 hun vormsel gedaan. In Beuningen zetten de kinderen die zich voorbereiden op hun Vormsel zich al meer dan 15 jaar in voor het schooltassen-project van Stichting Amaidhi. Zij zamelen geld in waarmee in India voor zo’n 400 kinderen uit de armste wijken van de stad Chennai (vroeger Madras genoemd) en voor de jongens van het opvanghuis voor straatkinderen Karunalaya schooltassen gevuld met schoolspulletjes gekocht worden. Hierdoor kunnen deze kinderen naar school.

Doordat er in het komende seizoen 2016/2017 geen Vormsel zal zijn in de H. Cornelius-kerk heeft de vormselgroep een alternatieve manier bedacht om geld voor de kinderen in India bij elkaar te brengen. Dat is de actie: een tas voor een tas.

Wie tassen wil geven, kan die inleveren op de volgende adressen:

Trudy Teunissen, Ir. Van Stuivenbergweg 41, Winssen

Annie Roelofs, Koningstraat 16, Ewijk

Ardi van Oosterhout, Strekel 4, Beuningen

Trudie Benschop, Laan 1945 nr 19,Weurt

Peter en Dilia Deurloo, De Kluijskamp 1271, Nijmegen

Wie het leuk vindt om één of meer avonden mee te werken aan ‘pimpen’ van de tassen, kan u zich aanmelden via tel.nr. 024-6774509.

 

karunalayaschooltas_website
artkarunalaya2
dsc02716
fotovormsel1